rijlessen

Wanneer mag je beginnen met rijlessen volgen?

Er zijn veel mensen die dit jaar beginnen met hun rijlessen. Het is op dit moment mogelijk om te beginnen met rijlessen op je 17e. Hier gelden echter wel bepaalde eisen aan met betrekking tot het halen van je rijbewijs. Wat voor eisen zijn dit dan vraag je je af? Dat gaan we jou hieronder laten zien! De CBR tarieven 2020 blijven nog steeds vrij hoog, zeker voor jongeren die meestal geen bergen geld te besteden hebben.

Je rijbewijs halen op je 17e

Het is mogelijk om zelfs al vanaf het moment dat je 16e bent te beginnen met je rijlessen. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om al op je 17e achter het stuur te zitten met je eigen rijbewijs. Volgens de huidige regels is de minimale leeftijd voor het volgen van rijlessen 16,5 jaar. Dit geldt ook voor het doen van een tussentijdse toets.

Theorie kan al eerder gehaald worden

Je kunt het theorie examen echter al maken als je de leeftijd van 16 jaar hebt bereikt. Vanaf je 17e kan je jouw praktijk examen afleggen. Wanneer je jouw rijbewijs hebt gehaald is het mogelijk om deze aan te vragen bij jouw gemeente. Nu moet je alleen wel tot je 18e altijd rijden met iemand naast je. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat je de eerste periode wat makkelijker de weg op kunt. Als je ervoor kiest om op 17 jaar je rijbewijs te halen dan zal je niet de enige zijn. Uit een recente peiling volgt dat er iedere maand ruim 4.000 17 jarigen zijn die slagen voor hun rijexamen.