tips

Hoe werkt een zonneboiler eigenlijk?

Zonnepanelen worden op steeds meer huizen in Nederland & België geïnstalleerd. Via deze panelen is het mogelijk om elektriciteit op te wekken uit zonne-energie. Hierdoor is een besparing van energie mogelijk en dat is in deze tijd waarin veel mensen bewust bezig zijn met een beter milieu een groot pluspunt. Een andere manier om energie te besparen is met behulp van een zonneboiler. Maar ook de CV ketel vervangen kan veel opleveren, meer info op: https://www.de-eilanden.nl/verwarming/cv-ketel-vervangen

Met deze toepassing kan zonne-energie gebruikt worden om het water dat uit de kranen komt en voor de verwarming op te warmen. Hierdoor kan gas bespaard worden doordat de cv ketel niet of nauwelijks nog gebruikt hoeft te worden. Een zonneboiler werkt simpeler en is goedkoper dan zonnepanelen. De vraag die veel mensen echter hebben is: hoe werkt een zonneboiler eigenlijk? Veel mensen overwegen een zonneboiler op het moment dat er uitgevoerd worden.

De werking van een zonneboiler

zonnecollectorEen zonneboiler is een simpel systeem. Immers is het natuurlijk vrij makkelijk om zonnestralen om te zetten in warmte. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector die op het dak van een huis wordt geplaatst. Deze collector vangt zonlicht op en zet dit om in warmte. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om water in een boiler op te warmen.

Het warme water wordt gebruikt om de verwarming in huis te verwarmen en te voorzien in warm water uit de kraan. Omdat bij het verwarmen van de verwarming en het water uit de kraan normaal gesproken een grote hoeveelheid gas wordt verbruikt kan een zonneboiler een flinke besparing van energie opleveren. Zeker als u de plaatsing direct combineert met een zuinigere HR ketel zoals de Nefit Trenline van De Eilanden, kunt u veel energie besparen. Minder gasverbruik is goed voor het milieu en zorgt voor een lagere energierekening.