tips

De zonneboiler is relatief goedkoop en kan veel besparing opleveren

solarInmiddels zijn veel gezinnen in Nederland & Belgiƫ bezig met het verlagen van hun energierekening. Daar zijn overigens diverse manieren voor. Ten eerste is het vooral belangrijk dat alle leden van de familie (dus ook de kinderen) weten wat allemaal energie kost. Sommige mensen laten het licht branden of de computer aanstaan zonder dat ze een idee hebben dat dit per jaar veel geld kan kosten.

Ook is er meer interesse in duurzame energieoplossing zoals zonnepanelen. Deze panelen worden op het dak geplaatst en wekken via de zon elektriciteit op. Een deel van deze energie kan direct worden gebruikt in de woning en een deel kan aan de energieleverancier worden terugverkocht. Zo kan er een flinke besparing worden gerealiseerd. De investering moet natuurlijk eerst worden terugverdiend, maar zodra dat gedaan is wordt alle energie die wordt opgewekt eigenlijk kosteloos. Een super interessante investering dus! Maar hoe zit het eigenlijk met het besparen op de kosten voor gas? Dat is namelijk doorgaans de grootste uitgavepost op de energierekening..

Installeer een zonneboiler voor het warme water

Een zonneboiler is een apparaat dat vergelijkbaar is met zonnepanelen, het grootste verschil is dat er water mee wordt opgewarmd geen stroom mee wordt opgewekt. Het apparaat is in de aanschaf doorgaans goedkoper dan zonnepanelen en kan ook een flinke besparing opleveren. Zonneboilers zijn in de winkel te koop en voor de mensen die handig zijn is het mogelijk om dit zelf te plaatsen. De gemiddelde consument schakelt echter een gespecialiseerd bedrijf is om de boiler te plaatsen om zo direct een compleet besparende installatie in huis te halen. Er zijn verschillende bedrijven die zich hierin specialiseren en er is dan ook keuze genoeg. Aangeraden wordt om diverse offertes op te vragen voor een mooie zonneboiler bij u thuis. Goed advies inwinnen is ook erg belangrijk en zeker wat waard. Het meest interessant is om een inschatting te hebben van wanneer de investering zichzelf heeft terugverdiend. Deze bedrijven kunnen vaak een inschatting maken op basis van uw huidige verbruik en de kosten voor gas.