tips

Complicaties na een operatie zoals CRPS

Een operatie ondergaan is natuurlijk niet niks, het lichaam heeft veel rust nodig om hier weer van te herstellen. Vaak zijn er enkele weken rust nodig. Het komt echter ook voor dat er na een operatie complicaties ontstaan, gelukkig komt dit maar weinig voor maar als het gebeurd is het voor de patiënt natuurlijk enorm vervelend.

operatie kamerEen complicatie die na een operatie kan ontstaan is posttraumatische dystrofie, wat vaak aan handen, benen of voeten ontstaat. Op deze plekken ontstaat dan een zwelling, waar men vaak veel pijn van ervaart. Het wordt ook wel complex regionaal pijn syndroom (CRPS) genoemd. In veel gevallen verdwijnt deze pijn of complicatie ook weer redelijk snel, maar bij sommige mensen blijft het voor langere periode aanhouden. Bij Vrij van Pijn behandelen ze posttraumatische dystrofie, op een alternatieve manier.

Helaas zijn er geen duidelijke aanwijzingen wat deze complicatie nu precies veroorzaakt, wel zijn er theorieën. Iedereen heeft er kans op, maar het komt ongeveer 3 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De mobiliteit van iemand komt hierdoor in het gedrang en door de hevige pijnen kunnen mensen ook bang worden om de deur uit te gaan.

Bestrijden van de hevige pijnen

Wanneer iemand hiermee te maken krijgt, zal er vaak eerst gezocht worden naar een vorm van pijnbestrijding. Dat is dan ook wat voor de grootste problemen zorgt. Er zijn diverse manieren om deze pijn te lijf te gaan. Natuurlijk zijn er pijnstillers, maar sommige mensen zoeken hun heil ook in de alternatieve sector, waar er mensen zijn die zich in CRPS specialiseren.