tips

Artrose en verlichting van de pijn

pijnPijn en klachten zijn aan de orde van de dag bij sommige mensen. Nu heeft natuurlijk iedereen wel eens last van een pijntje, dat is logisch. Misschien een beetje hoofdpijn of last van de nek of schouders. Maar sommige mensen hebben ook last van een zogenaamde chronische pijn. Dat kan uiteraard nog vervelender zijn voor deze mensen. Ze hebben dag in dag uit last van deze pijn. Zo is artrose daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Deze mensen hebben bijvoorbeeld last van hun gewrichten in hun handen of andere delen. Met chronische pijn wordt bedoeld dat iemand langer dan 3 maanden last heeft van de klachten. Vaak wordt hiervoor medicatie voorgeschreven.

Pijn in de handen door artrose

Artrose is echt een zeer vervelende aandoening. Wanneer het in de handen zit, dan kan iemand vrijwel niets meer doen als de klachten erg zijn. De handen zitten dan vast en het dagelijkse leven wordt flink beïnvloed op deze manier. Ook kan het voor veel onzekerheid zorgen bij een patiënt. Iemand weet niet wanneer de pijn op zal komen en is zo erg beperkt in zijn of haar doen en laten. Dit merkt hij of zei vaak. Mensen met artrose zijn vaak wat ouder, maar het komt ook voor dat jongeren ermee te maken krijgen. Wel iets om rekening mee te houden.

Alhoewel pijnstillers kunnen helpen om de pijn te verminderen, zoeken sommige patiënten ook hun heil in andere therapieën voor PijnBestrijding Artrose, om de klachten te verlichten die gepaard gaat met artrose. Ook kan er gekeken worden naar de voeding van een patiënt, dit kan ook bijdragen aan vermindering van de klachten.