tips

Snel droog worden en je ideale summer body hebben

droog training

Veel mensen willen in de zomer er zo goed mogelijk uit zien. Als je regelmatig naar de sportschool gaat heb je vast al wat spiermassa, maar is deze ook zichtbaar? Wanneer je gaat droogtrainen zorg je er voor dat de spieren die je hebt nog beter te zien zijn.

Droog worden met behoud van spiermassa

droog trainingSnel droog worden of droogtrainen betekent dat je vet wilt verliezen met behoud van spiermassa. Dit vraagt een specifieke aanpak, want als je normaal gesproken vet gaat verbranden verlies je ook spieren en dat wil je nu juist voorkomen. De sleutel ligt niet zozeer bij de training, maar wel bij je voeding.

Wanneer je snel droog wilt worden zorg je er voor dat je 300 – 500 kcal minder eet per dag dan je behoefte. Hierdoor gaat je lichaam vet verbranden, want de energie moet toch ergens vandaan komen. Daarnaast zorg je er voor dat je meer eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zorgen er voor dat je spieren behouden blijven en er dus alleen vet verbrandt wordt.

Zwaarder dan normaal trainen

Als je al aan krachttraining doet zorg je ervoor dat deze net even een tandje zwaarder is dan normaal. Zo train je je spieren optimaal, gaat je vetverbranding omhoog en profiteer je ook in rust nog van een hogere verbranding.

Wil je het echt goed doen dan is het slim om een personal trainer in te schakelen die een speciaal op jou afgestemd trainingsschema kan maken en hierop een voedingsschema kan schrijven. Zo weet je zeker dat je je doelen behaalt en binnen no time je ideale summer body hebt!